Kickboksen in het water met de BECO SharkPunch bokspaal
Ga terug naar het overzicht

Kickboksen in het water met de Sharkpunch bokspaal

Kickboksen in het water is de nieuwe trend voor mensen die fanatiek en intensief willen trainen en sporten. De weerstand van het water maakt oefeningen zwaarder, maar trainen in water zorgt ook voor een kleinere kans op blessures. Aqua kickboksen is een total body workout; veel spieren, spiergroepen en lichaamsgebieden worden aangesproken tijdens een workout aquaboxing. Bij een workout worden de beenspieren, zitvlak, armspieren, borstspieren, buikspieren en rugspieren aangesproken, alsmede het cardiovasculaire systeem. Tijdens een workout train je de spieren, maar train en verbeter je ook uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, balans en coördinatie. Ga je super fanatiek te werk en leef je jezelf helemaal uit op de bokszak dan kun je tot ca. 600 calorieën per uur verbranden.

Aqua kickboxing is uitdagend en intensief, je voelt de weerstand van het water. Hierdoor zijn oefeningen zwaarder en kun je effectief trainen. De vele kick- en boksbewegingen en andere martial arts bewegingen maken het mogelijk een uitdagende workout te geven met gevarieerde en afwisselende van oefeningen en bewegingen. De intensiteit van de oefeningen en het tempo bepaal je zelf. Korte, krachtige en snelle bewegingen zoals stoten en trappen zijn mogelijk en naar gelang de snelheid, tempo, kracht en het aantal herhalingen bepaal je zelf de zwaarte van de workout. De verschillende bewegingen van trappen en stoten kunnen gecombineerd worden waardoor een workout nog uitdagender en gevarieerder wordt.

Daarnaast zorgt het water ervoor dat er veel verschillende oefeningen mogelijk zijn dankzij het drijfvermogen en de weerstand die het water biedt. Een workout aquaboxing kun je daarom gemakkelijk combineren met andere aquafitness oefeningen.

 

 

Als circuittraining of als doelgroepsactiviteit
Boksen en kickboksen in het water kun je het beste aanbieden in ondiep water met een waterdiepte van 130 tot 150 cm. De deelnemers kunnen dan op de bodem van het zwembad staan. Aquaboxing kan zowel als groepsactiviteit of al circuittraining worden aangeboden. Heb je veel water en ruimte tot je beschikking dan kun je aquaboxing aanbieden als klassikale doelgroepenactiviteit. Het platform van de bokspaal is 90 cm groot en deelnemers moeten voldoende ruimte hebben om rondom de bokspaal kunnen bewegen zonder andere deelnemers te hinderen. Per bokspaal kunnen 2-3 personen tegelijkertijd een workout volgen. Bied je aquaboxing aan als klassikale doelgroepenactiviteit dan heb je meer tijd voor de boks- en kickboks oefeningen en kun je meer aandacht besteden aan de uitvoering van de kickboksbewegingen en hier dieper op ingaan. 

Heb je minder ruimte beschikbaar of wil je wel aquaboxing aanbieden maar niet meteen meerdere bokspalen tegelijk aanschaffen dan kun je de bokspaal als onderdeel gebruiken van een circuittraining of aquabootcamp. Tijdens circuittraining voer je per station en gedurende een korte één of meerdere oefeningen uit, daarna schuif je weer door. Kickboksen als station van circuittraining is dan wel het hoogtepunt waarbij de deelnemers zich helemaal kunnen uitleven op de bokszak. Beperk de opdracht/oefening tot een simpele beweging die gemakkelijk repeterend is uit te voeren.

 

BECO SharkPunch bokspaal
Aquaboxing doe je met een bokspaal zoals de BECO SharkPunch bokspaal. De bokspaal bestaat uit een paaldanspaal (BECO SharkPole) en bokszak. De paaldanspaal beschikt over een grondplatform van 90 cm groot, aan de onderkant hiervan zitten zuignappen waarmee de paaldanspaal zichzelf vast zuigt aan de bodem van het zwembad. Hierdoor wordt een stevige en solide basis verkregen. De bokszak zit op een 180 cm lange paal gemaakt van roestvrij staal (316 L). De bokszak zelf heeft een diameter van 50 cm en is 75 cm hoog. De buitenkant van de bokszak is gemaakt van textiel mesh materiaal dat zacht aanvoelt. De vulling van de boskzak is gemaakt van foam en absorbeert geleidelijk de kracht en energie van stoten en trappen.

 

Combinatie tussen kickboksen en paaldansen in het water De bokspaal is eigenlijk een paaldanspaal met een bokszak er op. Koop je dus de BECO SharkPunch bokspaal dan kun je twee nieuwe en uitdagende aquasport activiteiten aanbieden. De bokszak is gemakkelijk van de paal af te schuiven waardoor je kunt paaldansen in het water. Paaldansen in het water is meer paalsport in het water en is ook uitdagend en intensief van aard. Beide aquasport activiteiten zijn nieuwe trends die (veelal jonge) mensen aanspreken die fanatiek willen trainen en sporten in het water.