Zwembaden en zwemscholen mogen weer open voor zwemles
Ga terug naar het overzicht

Zwembaden mogen weer open voor zwemles

Na maanden van sluiting en stilte in de zwembaden waarbij geen enkele activiteit in het zwembadwater was toegestaan, heeft de overheid besloten om vanaf dinsdag 16 maart zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar weer toe te staan. Het kabinet is van mening dat zelfredzaamheid in een waterrijk land belangrijk is. Doordat het zwemonderwijs lange tijd heeft stil gestaan zijn kinderen teruggeworpen in het leerproces en zijn de wachtlijsten om te mogen starten met zwemles gegroeid. 

 

De heropening is daarom goed nieuws voor het zwemonderwijs in Nederland en de zwembranche! Zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen mogen onder voorwaarden weer zwemles geven aan kinderen tot en met 12 jaar oud. Voorlopig mogen alleen zwemlessen worden gegeven voor zover ze het doel hebben om een zwemdilpoma A, B of C te halen. Nu het geven van zwemles weer wordt toegestaan kunnen al die enthoussiaste, creatieve en passievolle zwemonderwijzers weer aan de slag om kinderen watervrij te maken en op een leuke en uitdagende manier te leren zwemmen.

 

Hier, bij Zwembadmaterialen.nl, hebben wij als passievolle toeleverancier van de zwembadbranche het nieuws natuurlijk continu gevolgd en gehoopt op verbetering. Nu zijn wij uiterst positief en blij met het nieuws over de heropening van zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen voor zwemles. Wij snappen natuurlijk dat zwemonderwijs slechts een klein deel van de activiteiten zijn die zwembaden en zwemscholen aanbieden en dat dit slechts een klein stapje is in de goede richting. Maar je kunt het ook positief bekijken en zien als een eerste stap naar volledige heropening. Naarmate de tijd verstrijkt en het buiten mooier weer wordt, worden ook steeds meer mensen ingeënt en komen nog meer versoepelingen steeds dichterbij. Laten we daarom positief blijven, hoop en moed houden en hopen op volledige heropening in de volgende maanden. De komende week komen al die enthoussiaste en uitgelaten kinderen weer naar het zwembad, ze staan na maanden van geen zwemles te hebben gehad te trappelen om naar zwemles te mogen gaan en kunnen haast niet meer wachten. Na maanden van stilte in de zwembaden gaat het dan komende week toch echt gebeuren, het zwembad wordt weer een beetje een bruisende en spetterende plaats, zoals het hoort. Wij wensen alle zwemonderwijzers heel veel succes en plezier toe. Blijf veilig en gezond en maak er het beste van!

Heb je voor de heropening nog zwembadmaterialen, zwemlesmaterialen of andere zwemproducten nodig? Onze magazijnen zijn gevuld en wij zijn je graag van dienst. Bestel via de website of neem contact met ons op via email of telefoon
 

Informatie over heropening en het Protocol Verantwoord Zwemmen van de samenwerkende partijen in de zwembranche vind je hier.