Zwembaden mogen weer open vanaf 11 mei
Ga terug naar het overzicht

Zwembaden mogen weer open vanaf 11 mei


Wat een onverwacht positief nieuws en goed nieuws voor de zwembranche! Een stap in de goede richting. Natuurlijk wordt het nog een hele uitdaging zwembaden zo in te richten dat zij Coronaproof zijn en er voor te zorgen dat ook de bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden en medewerkers veilig hun werk kunnen doen. De douches blijven nog wel gesloten, staat te lezen in de kamerbrief van 6 mei van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Komende vrijdag 8 mei publiceren de samenwerkende partijen in de zwembranche een protocol om te gebruiken bij de heropening van de zwembaden. Voor zwemverenigingen is er nog wat onduidelijkheid, die mogen voorlopig nog niet open en nog niet hun zwemactiviteiten hervatten, lijkt het.

Als toeleverancier van de zwembadbranche zijn wij dan ook enorm blij dat alle enthousiaste en passievolle medewerkers van de zwembranche binnenkort weer aan de slag mogen en klanten weer kunnen laten sporten en bewegen, leren zwemmen en hen kunnen laten genieten van sporten en bewegen in het water. Als Zwembadmaterialen.nl willen wij de zwembranche graag helpen met onze corona preventieproducten en producten voor afstand houden en routing in zwembaden zodat alle zwembaden weer veilig open kunnen voor bezoekers en medewerkers.

Bekijk onderstaande producten eens en bepaal of deze jou kunnen helpen bij het heropenen van het zwembad in het tijdperk waar we voorlopig nog 1,5 meter afstand van elkaar moeten blijven houden.

Update 8-5-2020: bekijk hier het Protocol Verantwoord Zwemmen

Bekijk hier alle corona preventie producten en materialen voor gebruik zwembaden.

 

Hygiënestations

De hygiënestations vallen door hun gele kleur goed op. De hygiënestations zijn uitgerust met een houder met desinfecterende handgel en een aanwijzingsbord de handen te wassen en reinigen met deze handgel. Afhankelijk van het model hygiënestation zijn deze uitgerust met één of twee flacons en/of uitgerust met een houder voor een vuilniszak en/of een dispenserbakje.

Het nut van regelmatig handen wassen en desinfecteren is bewezen en is een effectieve methode gebleken om verspreiding te voorkomen. Laten we bezoekers in zwembaden dan ook aanmoedigen de handen te wassen.

 

Corona preventiescherm

Hoe kun je medewerkers van een kantoor, receptie of kassa goed beschermen tijdens hun werk? Een spatscherm of kuchscherm biedt uitkomst. Bij Zwembadmaterialen.nl hebben we een simpel en gemakkelijk op te hangen model ontwikkeld. Het preventiescherm is gemaakt van transparant PVC-doek en wordt geleverd met een aluminiumprofiel. Met de handige systeemplafond bevestigingsclips kun je het scherm met kettingen gemakkelijk aan het systeemplafond bevestigen. Het preventiescherm is gemakkelijk in hoogte te verstellen. Het preventiescherm is leverbaar in meerdere afmetingen. 

 

Waarschuwingsborden afstand houden

Met deze opvallende waarschuwingsborden kun je de klanten extra attenderen op het houden van 1,5 meter afstand.

De waarschuwingsborden zijn verkrijgbaar met verschillende stickers en uitingen. De boodschap is natuurlijk 1,5 meter afstand houden. 

De waarschuwingsborden zijn gemaakt van kunststof en zijn inklapbaar zodat je deze gemakkelijk kunt transporteren en op de gewenste plaats kunt uitklappen en neerzetten.

 

Stickers op de vloer met waarschuwingsteksten

Mochten waarschuwingsborden alleen niet genoeg zijn, dan kun je ook stickers op de vloer plakken met waarschuwingsteksten 1,5 meter afstand houden. 

De vloerstickers zijn leverbaar in verschillende modellen. De smalle strook is goed toepasbaar op plekken waar een rij zou kunnen ontstaan. De andere vloerstickers kun je op de vloer plakken voor het vestigen van extra aandacht op het houden van afstand. De vloerstickers zijn voorzien van anti-slip en een laminaat coatinglaag voor het behoud van de vloersticker.

 

Een route creëren

Met kunststof kettingpalen kun je gemakkelijk een afzetting maken of een route creëeren in jouw zwembad/accommodatie en klanten de juiste kant op laten lopen en het verkeer in goede banen leiden.

De kettingpalen zijn leverbaar met een rubberen voet of met een kunststof voet die je kunt vullen met water. De ketting en kettingpalen zijn leverbaar in sets of los per stuk en zijn leverbaar in de kleur combinatie geel/zwart of rood/wit.

 

Handen wassen

Het blijft belangrijk regelmatig de wanden te wassen. Hiervoor kun je desinfecterende handgel gebruiken. Deze alcoholhoudende en desinfecterende handgel zuivert je handen en helpt bij bescherming tegen virussen en bacteriën. De handgel bevat 70% alcohol en de alcohol bestrijdt de virussen en bacteriën. De handgel is te gebruiken zonder water en zeep en droogt je handen niet uit. De handgel is leverbaar in flacons van 450 ml met doseerpompje en in een navullingsvat van 5 liter.

 

Heb je vragen over deze producten, neem dan gerust contact met ons op.